Der er ganske enkelt vinregioner hvor historiens store overskrifter skrives med blåt blod, hvor vinens konger også er kendt for deres meritter til hest og i kamp med lanse. Et sådan sted er sherrytrekanten. Andre familier har bare været med lige fra starten og har igennem de sidste par hundrede år fortjent deres omdømme ved at fremstille og sælge vin. Til denne sidste kategori hører familien Barbadillo. Da Benigno Barbadillo stiftede vinhuset i 1821 blev han samtidig en af de helt store pionerer indenfor sherryfremstilling og ikke mindst indenfor eksport til både USA og England. Derfor er navnet Barbadillo i dag bøjet i neon for enhver der elsker sherry. Vores mand, Antonio Barbadillo, har også været en pioner indenfor stort set alle de fornyelser der inden for de sidste 20 år har bragt sherry på kortet på verdens bedste restauranter. Jeg kan også sige at han er min personlige mentor og manden jeg kan takke for at jeg ved en smule om disse komplicerede vine i dag. Han har ganske enkelt taget mig i hånden og bragt mig rundt i dette fantastiske landskab på alle planer og øset gavmildt ud af sin viden. I 2010 trådte Barbadillo ud af familievirksomheden og stiftede sit eget meget eksklusive mærke, Sacristia AB. Her fremstiller han radikale vine, kompromisløse vine, fuldstændig fantastiske vine for ægte sherryaficionados. Desværre er de også meget svære at få til Danmark så vi fører dem kun i meget små mængder. Vi arbejder løbende på at finde en løsning på denne udfordring så alle vores kunder kan nyde glæde af disse ønologiske mesterværker. Det skal nok lykkes indenfor nærmeste fremtid Vinene bliver tappet en eller to gange om året efter type, og kategoriseres efter tappedatoen.
Vine: Manzanilla Amontillado Oloroso Palo Cortado 100 års enkelt tønde